søndag den 25. juli 2010

Le Tour tjekker ud

Det er svært ikke at blive begejstret i dagene op til le Tour de France. Det vrimler med sitrende forventninger og Touren indeholder lidt af det hele.

Selv om jeg er en rigtig stor fan af forårsklassikkerne, så er le Tour altså også noget specielt.


Nu er det så slut for i år og jeg kan se tilbage på en Tour der havde et stort potentiale, nogle store højde punkter. Men bestemt også sine nedture.

Jeg dømmer derfor denne tour til at være middelmådig, men bestemt ikke kedelig. Nedturene er bare lidt for mange til at jeg for alvor kom op og ringe.

Min top ti over plusser og lidt minusser fra årets Tour de France

+ Fabian Cancellara - Den måde han kører tt og brosten på. Jeg bukker mig i støvet
- Fabian Cancellara - Hvis man er uopmærksom i sidevinden, så bliver man sat. Hvis man er uopmærksom på en glat vej, så venter feltet?!? Årets første håbløse beslutning.

+ Endnu ingen dopingafsløringer. Jeg vælger at tro på et renere felt.
- Dopingspøgelset der ikke vil forsvinde. Det er så ærgerligt at se et felt med ryttere fedtet ind i Fuentes sagen. Giv os nu den blodprøve Contador og co. Et træningsprogram fra nogen du ikke kender - tror du virkelig vi hopper på den Frank Schleck, mistroen smitter desværre af på din lillebror. Det er skide ærgerligt, men jeg er også blot et menneske og har svært ved at overgive mig helt i følelsernes magt på turen op ad Tourmalet...

+ Denne totalt nørdede analyse af Andys kædehop.
- At jeg ikke kan finde en journalist der har spurgt hovedpersonen selv om hvilken kædelinie han kørte med, eller om han skiftede gear i øjeblikket.

+ At cykelsporten alligevel har meget mere kant end fodbold, håndbold og curling tilsammen.

+ At franskmændende faktisk deltog i festivitassen med flotte resultater og god attitude.

+ At Jens Voigt kom til Paris. Det har han fortjent den gode tysker. Her fortæller han medlevende historien på engelsk lidt inde i videoen. Ham kommer jeg til at savne når han stopper.+ At der er et nyt Tour de France næste år. Ikke meget er sluppet ud, men løbet har allerede på andendagen en ttt på 23 kilometer. Hvilket jeg glæder mig til, holdkørsel er en rigtig flot disciplin.

Det var så lige mine øjeblikke som jeg husker dem

Ingen kommentarer: