tirsdag den 27. april 2010

Grejtest: Aftensmad til eXtrem Maraton

Weekenden bød blandt andet på en overnatning med kæresten i vores nye telt. Men det må du lige vente nogle ture på at jeg anmelder.

I stedet kommer endnu et tip til de der skal løbe eXtrem Maraton i maj, eller andre der har brug for mad med et stort energiindhold.

Vi havde taget to pakker Mountain House frysetørret med. Dobbeltportioner. en til aftensmad og en til frokosten.
Og nej der er ikke nok i en dobbeltportion til to sultne personer, men vi skulle have et læs pandekager til dessert, så det gik nok alligevel.

Men da vi sad og skulle vælge hvilken portion vi skulle have, så fik jeg lidt et chok over den store forskel i varedeklarationen.


Den ene pose havde 354 kcal pr. 100gram. Den anden hele 584 kcal pr. 100gram.
Jeg vidste godt at der var forskel, og har før kigget nærmere når jeg har handlet ind til løb eller hårdere ture. Men alligevel så meget?

Så et tip når du skal ud og handle maden til eXtrem Maraton, hvorfor så ikke vælge en portion med et stort energiindhold.

Derudover kan jeg godt løfte sløret for, at jeg selv foretrækker Real Turmat eller Mountain House. Når jeg da ikke selv laver maden på min dehydrator.


Nå ja og så har Mountain House altså sådan en fugtsamler i deres poser. Fjern lige den inden du hælder det kogende vand på. Den havde jeg ikke lige opdaget første gang jeg skulle smage deres produkter.
Selv om du er sulten og det dufter godt. Så gør dig selv den tjeneste at lad maden trække i minimum 8 minutter. Uanset mærke. Det bliver det betydelig bedre af.

Velbekomme

3 kommentarer:

Peter Ravn sagde ...

Hej Bjarke. Det lyder luksus med både frysetørret mad til både frokost og aftensmad, og ikke mindst pandekager. Kan også se at gasblusset har været med i tasken.
Hvilken distance løb I, og med hvilke forventninger til resultat?
I mit univers er ovenstående lækkerier alt for meget vægt i tasken, men hva' - så må jeg jo bare skrive et indlæg om kun at spise energibar og have en brænder på 88 gram med :)
Ellers lækker blog, følger dagligt med.
/Peter
Ps. Tak for din kommentar på min blog.

Kengis sagde ...

Dehydrator? Kan du lige uddybe det lidt mere eller er det et jysk ord for ovn? Jeg foretrækker selv at lave min tørrede mad til friluftsturene, men jeg kender kun til at tørre det i ovnen.
/Signe

Bjarke sagde ...

Hej Peter
Nu var madrationenen på 2 gange frysetørret og pandekager noget der hørte weekendens vandretur til.

På eXtrem Maraton er den en noget anden.
Det var blot, da jeg sad og tjekkede energiindholdet, at jeg kom til at tænke på det vigtige i at vælge den energiholdige til et løb som eXtrem Maraton.

På det løb har jeg kun tørfodder med til aftensmad og morgenmad (morgenmad er lidt luksus, men er en god start på dagen).

Ellers er det energibar og gel. Indtag ca. hvert tredje kvarter.

Tak for ros og god bedring med knæet.

--
Hej Signe

En dehydrator er en dims for sig selv.
Jeg ved jeg har en anmeldelse liggende et sted. Den finder jeg og smider på bloggen inden for de næste par dage. Glæd dig. Det er feeeed dims. ;-)