søndag den 21. marts 2010

Op og ned i Silkeborgskovene

Jeg vidste på forhånd godt, at det ville blive op og ned ved dagens løb i Silkeborg, men ikke at det ville blive op og ned i mere end en forstand.

Lad os tage bakkerne først. Jeg skal hilse og sige, at de stadig står klippefast i alle dele af skoven.


Bær over med mig, hvis indlægget bliver lidt distræt. Sidder træt som bare fanden og med brændende ben og øm ryg/lænd.


Jeg tilmeldte mig på dagen og endte i sidste startgruppe. Det betød at favoritterne med mine venner Thomas Bundgaard og Erik Skovgaard Knudsen fik lov at starte seks minutter før mig. Så dem så jeg altså ikke meget til resten af dagen.

Jeg var lidt i tvivl om hvordan jeg skulle starte ud. Skulle jeg følge de hurtigste i min startgruppe for at få lidt læ på det første stykke ud til skoven? Eller skulle jeg tage den i eget tempo med fokus på pulsen.
Hjernen sagde det sidste, men da to ryttere på crosscykler lukkede op for sluserne - så vandt stemningen og jeg bankede afsted med pulsen langt langt oppe i det røde felt.
Fejl Bjarke. Fejl! Der er forskel på en tur til supermarkedet og så 76 km til Silkeborg MTB.

Nå men gjort var gjort og jeg kunne selvfølgelig ikke hænge på, men fortsatte ufortrødent med lidt for høj puls. Måske ud fra devisen om, at så kommer jeg hurtigere op på toppen af bakken?

Da jeg fik justeret pulsen gik det sgu meget godt.
Efter ca. en time fik jeg så de mærkeligste kramper i tæerne. Meget mærkeligt og de gik hurtigt over igen. Så har jeg prøvet det med.

Da de fem i min startgruppe, som jeg ikke kunne følge var long gone, så gik dagen slag i slag med at overhale folk der faldt tilbage fra startgruppe 1 og 2.
Selv da jeg omkring 40 kilometermærket gik lidt kold og havde svært ved at få pulsen over 160.
Så kommer Anni Plaugborg fra Team Fit4Run op til mig efter hun havde haft punktering.
Fedt med noget selskab og jeg fik igen lidt fut i benene.
Sådan fulgtes vi ad et godt stykke og fik snakket lidt Adventure Race mm. På dette tidspunkt kunne min ryg godt mærkes og jeg måtte strække ud på nedkørslerne.

Lidt ondt i ryggen er dog ikke noget der slår mig ud, men pludselig føles det som om nogen fører en syl ind i lænden på mig. Det gør djævlens nas og jeg må op og stå og strække ryggen ud hvert halve minut. Det øger ikke ligefrem hastigheden og jeg må lade mig falde tilbage fra følgeskabet med Team Fit4Run rytteren.

Det må have været et pokkers komisk syn for guder når jeg kørte op ad bakke. Kæden stram og tryk på. Så op og stå og strække ud mens cyklen stille og roligt stopper op. Så igen hurtigt træd kæden stram inden cyklen begynder at køre baglæns!?!

Jeg begynder at tvivle på om jeg må af og trække hjem. Jeg kan ikke klare denne kost de sidste ca. 15 km hjem.
Så kommer en stejl bakke, som ikke kan trædes på nuværende tidspunkt.
Det går fint op ad trækkende, da jeg når toppen og sætter mig op kan jeg ikke længere mærke sylen i ryggen. Så med almindelig smerte fra ben og ryg går det igen over stok og sten på grænsen af kramper.


Rivetten får de sidste prygl frem til målstregen og en dejlig søndag på MTB i Silkeborg får sin ende.
Jeg kunne godt have været rygsmerterne foruden, men ellers var det sgu sjovt og kan kun anbefales næste år.

Tak til arrangørerne for et fint løb.
Tak til Anni for følgeskab, ærgerligt at jeg måtte slippe.
Tak til dig der inden starten gik ønskede mig god tur, fik ikke lige registreret med det samme, at det var mig du hilste på. Men hvis du læser med må du lige give dig til kende.

3 kommentarer:

Martin Bork sagde ...

Hej Bjarne.
Det kunne godt være mig, der fik ønsket "Bjalfe" god tur.
Ja, det var en dejlig dag i skoven, og netop den del af søhøjlandet skuffer aldrig.

Bjarke sagde ...

Hej Martin

Så mange tak, fik som du kunne læse en god tur ud af det.
Omend jeg her dagen efter, gerne ville have været lidt hurtigere rundt.

Kørte du selv en af ruterne?
mvh
Bjarke

Unknown sagde ...

Ja, jeg kørte 50'eren - mit første rigtige løb. Jeg købte min mtb for knap et år siden efter at have kørt landevej i en årrække.
Jeg fik også en rigtig god tur ud af det, men det nappede til sidst. Har ikke cyklet særligt meget i vinter, og løbemuskler er ikke det samme som cykelmuskler..

Men mtb er godt nok sjovt:0)

/Martin