mandag den 22. marts 2010

MTB Silkeborg og grejet

Ingen sæsonstart uden overvejelser omkring udstyr.
Således heller ikke i går.

Cyklen var der ikke så meget at gøre ved. Den er stadig stiv og i alu. En smule ondt i ryggen får mig ikke til at overveje om ikke den skal skiftes til en fully i carbon. Nå ja pengepungen har også noget at skulle have sagt, i hvert fald omkring carbondelen. Som sådan er jeg godt tilfreds med at køre hardtail.

Tøjet var lidt mere tricky, men jeg endte på knickers ud over cykelbukserne. Uld på overkroppen, en cykeltrøje udenpå og til sidst en vindvest.
Det viste sig at være en rigtig god kombi.

Hvor knickers havde det rette miks af forårskådhed og varme, så var valget ved at lade skoovertrækket være i tasken måske ikke helt så velvalgt.
Jeg havde i hvert fald perioder med meget kølige tæer. Men jeg syntes bare det virkede så noller med et kluntet vinterbetræk over mine sko.
Det jeg i virkeligheden manglede, det var et af de her tætsiddende vindcovers til dine sko. De kommer i alle mulige funky farver som matcher dit tøj eller humør.
Kunne have været lækkert i går og kan også bare bruges som god lirens.


Sådan et må jeg ud og have en af dagene.

Så er der føden på sådan en tur.

Mine erfaringer siger mig at under fem timer, så er gel og vand nok.
Der var også to depoter undervejs hvis jeg skulle få andre behov. Så jeg holdt mig til to dunke med vand blandet op med Nuun og Zym (to producenter af brusetabeletter indeholdende salte, mineraler og elektrolytter - læs min anmeldelse af Nuun her)

Gel findes i flere varianter og fra mange producenter. Selv sværger jeg til isotoniske gels. De er generelt knapt så kvalm og kræver ikke store mængder af vand for at skylle efter. De fylder så en smule mere, men fordelene opvejer klart ulemperne.
Normalt bruger jeg Go Gel fra SIS, men til turen her havde jeg fået nogle nye isogel med fra High5. Det er mig bekendt nyt, at High5 producerer disse typer af gel.
Umiddelbart er det dog et klart plus, at flere fabrikanter begynder at producere isotoniske gels.


Som med energibarer, så kan man godt få nok af en slags energibarer og så er det rart med nogle forskellige smagsvarianter.

Er du vild med rødbeder og makrel i tomat?
Så er du ret godt stillet. Det er helt sikkert sundt. Men jeg kan simpelthen ikke få det ned. Sådan er vi jo så forskellige.
På samme måde havde jeg det med isogel fra High5. Smagen er meget kraftig og i mine øjne ganske syntetisk. Slet ikke så slemt som i de der Maxim"flasker" med skruelåg. Men alligevel en ret så kraftig smag. Sammenligner jeg med SIS, så smager SIS næsten som vand ved siden af. Dog heller ikke særlig godt.

Kort sagt, så er jeg vildt glad for gel i forbindelse med sport, men smagen har jeg aldrig rigtig brudt mig om. Så jo mindre smag des bedre for mig.

Men jeg vil gerne slå et slag for de isotoniske gels. Prøv dem til dit næste løb eller lange træningspas. Jeg tror du vil finde det vanedannende ikke at skulle sluge så meget af dit vand samtidig med dit energiindtag.

3 kommentarer:

Peter sagde ...

Hej.
IsoGel fra High5 er IKKE isotonisk, som SIG GO Gel. Hvis du nærlæser indpakningen, så vil du heller ikke kunne læse at den er "isotonisk". Der er gangske vist iblandet vand, men det gør den ikke isotonisk. SIS er stadig den eneste der har en 100% isotonisk gel. High5 IsoGel bliver, efter hvad rygterne siger, også snart trukket tilbage fra markedet af samme årsag... Men nu må vi se.

Bjarke sagde ...

Hej Peter

Se det havde jeg ikke lige set. troede faktisk at det isotoniske bestod i den højere vandindhold. Nå men så blev jeg så klog. Fandt lige en artikel om det.
I bund og grund fandt jeg jo bare ud af ved at teste produktet på et tidspunkt, at SIS gelerne virker for mig.
Resten af aftenen står i husbyggeriets tegn. Men inspireret af din kommentar har jeg materiale til et nyt lettere teknisk blogindlæg om blodkoncentration og tarmsystemer ;-)

Fin blog og spændende projekt i to har kastet jer ud i.
Jeres lille boks under indlæg med "mere af den slags" eller "ommer" er det et bloggermodul i har implementeret?
Ret smart.

mvh
Bjarke

Peter sagde ...

Hej.

SIS gelerne er også super gode. Man kan diskutere vore godt de smager, men de fungerer!

Vil glæde mig til dit indlæg om tarmsystemets mange mysterier :). Super blog du i øvrigt har dig - meget spændende læsning.

"Mere af den slags" er tilføjet ved at trykke på "rediger" når du står på siden "rediger layout". Her kan du under indstillinger for indlægsside tilføje disse "knapper". Du skriver bare selv hvad teksten skal være for de enkelte knapper. Håber du kan få det til at virke, ellers smid mig en mail, så kan jeg sende lidt screenshots: peterebro@gmail.com.

/Peter