onsdag den 10. juni 2009

Meniskskade: Genoptræningen i uge 2

Nu skulle der snart til at ske noget. Jeg var ved at blive godt rastløs over bare at sidde på min flade, og så nogle gange om dagen lave øvelser.
Jeg skulle videre og det kunne kun gå for langsomt.

Jeg kunne nu foretage øvelserne 1-4 uden nogen form for gener og jeg var oppe og gå normalt. Kun på trapperne haltede jeg stadig en smule.
Derfor kune jeg nu vinke farvel til disse øvelser og give mig i kast med øvelserne 5 og seks.Øvelserne er udleveret af Idrætsklinikken - Silkeborg Hospital, som jeg ikke kan takke nok for god og professionel behandling!

Øvelse 5: Jeg troede jo at den ville være hård og svær at holde balancen på. I parpirerne stod der jo efter 1-2 uger og at den kunne holdes i et minut efter noget tid.
I mit første forsøg på denne står jeg så på et ben og flagrer i et minut, hvorefter jeg ikke kan mærke noget til skaden og må kalde på min kæreste som er fysioterapeut.
"Marianne!!! Jeg har stået her et minut nu. Skal jeg blive ved eller stoppe?!?"

Resultatet er at vi udvider øvelsen til ikke blot at stå på et ben. Men også flytte det andet ben fra side til side. Stadig holdt over jorden.
Dermed tvinger jeg det skadede knæ, som skal genoptrænes, til at arbejde yderligere med balancen.

Øvelse 6: Her viser det sig også at være lidt for nemt.
Øvelserne er selvfølgelig udleveret til den gennemsnitslige patient. Og i og med at jeg for det første er rimelig veltrænet og yderligere er kommet hurtigt igennem operationen. Så er mine muskler selvfølgelig udviklet til over gennesnittet af en knæpatient.

Resultatet af øvelse 6 er derfor, at jeg udfører denne med armene lagt overkors, frem for ned langs siden.
Det giver en øget vægtbelastning og dermed er det hårdere for knæet og mere tilpasset mit niveau.

Og så til ugens højdepunkt.
Træning.
Jeg mener rigtig træning, sådan med sved på kroppen og watt i benene.

Ud i det fri var stadig banlyst. Knæet var stadig meget ømt ved en række belastninger og jeg turde simpelthen ikke stå flere kilometer hjemmefra med et hævet knæ.
Istedet havde jeg lånt en hometrainer af Henrik Kirk fra 1900mtb, her koblede jeg en af mine cykler op på. Jeg kunne på den måde træne cykling uden at være nervøs for mit knæ. Fik jeg symptomer på overbelastning, så kunne jeg bare hoppe af cyklen med det samme.

For ikke at vride unødigt i knæet, satte jeg kun klikpedal i det raske ben, mens jeg satte en almindelig platformspedal på det skadede ben.
Udstyret med en god gang rock i ørerne kunne jeg for første gang i lang tid få sved på panden.
Fedt, fedt, fedt!

Træningen på hometraineren var ganske overkommelig og resulterede i, at jeg kører nogle hårde intervaller.
Først 10 min opvarmning, så 5 minutters stigning og derefter intervaller af 1-2 min.
Fuld skrue og en puls der lidt for hurtigt kommer i det røde felt. Men sådan må det være efter så lang tid bænket til en stol. ;-)

Tag: menisk09

Ingen kommentarer: