torsdag den 24. maj 2007

Når det skal være let

Hvad kræves der af udstyr til et Adventure Race som Coastzone Extrem maraton, hvor disciplinerne består af orienteringsløb og nogle svømmepassager for at komme ud til poster på øerne?

Først og fremmest er der det obligatoriske grej som arrangørene kræver at vi medbringer:
Telt: Helsport Ringstind 1
Kogegrej: SnowPeak micro brænder, lidt gas og en titaniumskeddel
Rygsæk: Begge benytter vi en Salomon Raid 20L
Kompas: et spejlkompas og et standard
Pandelamper: 1 skt Petzl Tikka og et stk Petzl Myo

Vandbeholdere: Lars har valgt løsningen med en traditionel drikkedunk i netlommen på siden af rygsækken, mens jeg sværger til mit deuter "camelbak" drikkesystem.
Liggeunderlag: Begge har vi valgt at skære dem til i minimumslæmgden som er fra skulder til lige under knæet. Igen for at spare vægt har jeg dog valgt at benytte bobleplast (du ved plastik med en masse små luftlommer i som skrøbelige vare er pakket ind i, eller som man kender som for i visse postkuverter. Total inovativ stil hvis jeg selv skal sige det!!!

Overtræksjakke og buks: Igen har vi samme udstyr. Bukserne er fra Warmpeace og jakken er ultraletvægt fra Montane.

Langærmet varm overdel: Lars medbringer en let micro fleece mens jeg vælger en lidt tungere løsning i en DeVold Uldundertrøje.

Sovepose: Begge medbringer vi sommerdunposer med en vægt på 600g og 738g

Det var en gennegang af det obligatoriske udstyr. Derudover er der en del udstyr som vil kunne lette, eller muliggøre at vi gennemfører løbet:

Da der jo er en række vandpassager, er det en god ide at have mulighed for at kommer over på den anden side med tørt grej. Dertil benytter vi nogle ultralette vandtætte poser fra Sea to Summit indeni vores rygsække. På den måde kan vi spare tid ved vandpassager ved ikke først at skulle til at pakke vores grej ind i mere eller mindre vandtætte plasticsække.

Mad:
Til aftensmad og til morgenmad i nightcampen medbringer vi Real Turmat, simpelthen bare det bedste og mest velsmagende frysetørrede mad der er på markedet BASTA!

Energibarer og Gel har vi også med i rigelige mængder til indtagelse undervejs i løbet.

Så mangler vi blot at gennemgå vores grundpåklædning.
Jeg selv løber i et par Asics Nimbus VII. Fantastisk komfort, kunne måske godt have en lidt større slidstyrke. Ligeledes er mellemsålen ikke optimal til løb i terræn. Men valget stod mellem denne eller min ICEBUG. Men da vi helt sikkert kommer til at tilbageligge utallige kilometer på sti fremfor i terræn er valget faldet på Nimbus'en.
Jeg mener at Lars løber i en lidt grovere sko fra The North Face.


X-socks ja nemli' ja. de klart bedste løbesokker der er på markedet!
Lange løbetights. Selv regner jeg med at løbe med en ultra tynd kort tight indenunder.
Overkroppen. Igen efter behag, men selv løber jeg med en cap2 kortærmet svedundertrøje fra favoritmærket Patagonia inderst og den røde Newline løbetrøje yderst.

Og samlet vægt incl. vand og med fuld mad og energi. Ja begge rygsække går under de magiske 5 kg.

Ingen kommentarer: