mandag den 13. september 2010

Test: Kortlomme-skulderstropholder

Måske bloggens billigste stykke grej som er blevet anmeldt til dato.

For at skåne mine kort på vandretur, pakker jeg dem altid ned i en kortlome. Jeg har testet en del gennem tiden, og altid med det samme lille problem.


Hvor filan gør jeg af mit kort når jeg ikke lige har behov for at have snuden begravet dybt i stier, bevoksningsgrænser og højdekurver.

Kortet må jo også gerne være lige ved hånden når jeg skal bruge det. Kortet må i kortlommen også gerne være sat fast til f.eks. rygsækken, så jeg ikke lige taber det ud af en bukselomme. Ikke at jeg nogen sinde har gjort det. Men jeg har hørt historien om en der kendte een, der engang havde...

Løsningen er for mig blevet en kortlomme, hvor jeg kan have en snor eller webbing i. Pt. bruger jeg en model fra Sea to Summit, som ikke koster alverden. Har den i to størrelser. En lige til A4 og en i nummeret større.

Kortommen kan bindes fast til rygsækken og kan ydermere rulles. Det sidste er en nødvendighed for at min lille grejtest her.


Så til sagen
På tur med rygsæk har jeg et simpelt lille stykke elastiksnor bundet fast et sted på skulderremmen af min rygsæk. Når jeg ruller min kortlomme sammen kan den lige sættes fast i elastiksnoren, og skal jeg kigge kort er det hurtigt lige at hive det frem.

Ideen er enhåndsbetjent og kortet sidder ikke i vejen når jeg bare vandrer og nyder udsigten eller sveden der drypper op ad bjerget. Løsningen er letvægts og super nem når først elastikken er bundet i rette størrelse.

Det kan være en fordel at kortlommen har en eller anden anordning, der kan forhindre den sammenrullede kortlomme i at glide ud af elastikken, som det kunne tænkes, hvis du havde et kort der blot var lamineret med blødt plast.


Til vandring, alt i alt en super smart måde at lægge kortet til side på for at opleve naturen.

Du skal være meget velkommen til at snuppe ideen til din næste tur, ligesom jeg selv stjal ideen fra en god ven jeg var på vandretur med en gang for længe siden på en fjen fjern sti i Sverige.

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Rimelig smart påfundt, må jeg sige.
Gad vide om det holder til at adventure race? Normalt har jeg min road book hængende om halsen i en strop. Selvom road booken er nemt tilgængelig, har den det med at agere faldskærm, når man giver dem max pedal på cyklen.

Bjarke sagde ...

Hej Froens, Hvis du har roadbooken i en kortlomme vil det sikkert kunne virke. Et kort som blot er lamineret ville jeg ikke sætte fast på den måde, da det kan glide ud af elastikken.