torsdag den 2. september 2010

Hvis nu det var min webshop

Selv om jeg pt. har lidt travlt og i må nøjes med en lidt mindre strøm af ord fra mit tastetur, så er i dag oplagt til en lille opdatering. Ikke mindst fordi jeg netop sidder og nørkler med marketing og branding på nettet, når jeg ikke lige skriver her.

Så med hovedet kørt i stilling til tanker omkring emnet, så er det at jeg tænker:

"Hvis nu det var min webshop, så ville jeg..."
outsite.org, hvor der debatteres friluftsliv har Bjergkæden netop lanceret en nyhed om alle deres fede vinternyheder fra Patagonia. Og se det er jo ret fedt nok. Jeg måtte i hvert fald lige se hvad Patagonia og Bjergkæden havde i godteposen.
Ferie i Chicago
Selvfølgelig skulle turen forbi Patagonia Store

Hvis Bjergkæden skulle komme forbi og læse med (hvilket i selvfølgelig gør, for i har da en Google Alert sat op), så tag mit indlæg som et godt råd og vær glade for at jeg valgte at bruge jer som case :-)

Jeg har desværre ikke pengene, men deres Special Edition Down Sweater jakke er sgu mega blæret. Ligner samme stoftype som Terra Novas kommende sindssygt lette telt er lavet i.

Sidespring. Tilbage til Bjergkædens reklame for de nye Patagonia varer og hvordan jeg ville have gjort, hvis det var min webshop.

Fokus venner - fokus
- Linket fra outsite.org linker til Bjergkædens forside. Men da nyheden handler om Patagonia, så send da den købelystne forbruger direkte til Patagonias nye varer.

- Første produkt vil få mest opmærksomhed. Her har Bjergkæden valgt en vinterhue og taste/stavefejl. Nå ja og udenfor mit vindue skinner solen og vinteren er ikke noget jeg tænker så meget over endnu. Jeg ved godt, at for butikkerne kommer varerne nu og der skiftes ud på hylderne. Men hey det er en webshop. I kan vælge mellem en lang række af produkter at lægge øverst. En "Fint vinter hue"??? Come on guys ;-)

Udflugt på amerikansk, i bil helt ud til naturen.
Smart når man har smadret menisken :-)

Hvad ville jeg have gjort?

- Jeg ville vælge at fokusere på et produkt jeg ved forbrugeren kan få glæde af i dag og resten af efteråret og vinteren.

- Jeg ville uden at blinke have sat Patagonia Down Sweater vesten øverst (men hey den er der kun til kvinder???) Vesten er fantastisk til den tid vi kommer ind i nu både på tur og i hverdagen. Jeg kommer med en anmeldelse af min senere på måneden, det er jeg næsten forpligtet til efter dette blogindlæg.

- Nu er vesten der kun til kvinder, så jeg ville ligeledes smide et produkt i samme kategori til herre op i toppen af nyhedslisten. Det kunne være R2 jakken eller R1 jakken (som jeg hellere havde set i pullover).

- Og så teksten kære Bjergkæden. Det er nu i har læseren på jeres site, så fang deres interesse med en god tekst. Det kunne være: "Et hit til efterårets kølige aftener...bla. bla." Vi mærker alle at det er blevet køligere om aftenen, vi kan relatere til beskrivelsen og bliver mindet om behovet for et nyt stykke grej der kan dække et aktuelt behov.


- Igen det er en webshop. Ikke et katalog i pap. Udnyt mediet - det kan virkelig gøres meget bedre. Og husk, i kan rette igen i teksten. I dag, i morgen eller når sneen daler ned. Der er selvfølgelig noget med udgifter til tekstforfatter, placeringer i Google mm. Men som udgangspunkt behøver teksten ikke være absolut.

- Til sidst ville jeg stille mig selv spørgsmålet: "Hvorfor forhandler jeg Patagonia?" Svaret må forbrugeren gerne kunne mærke og forholde sig til i forbindelse med besøget på jeres webshop. Så er chancen for at forbrugeren også skaber en relation til brandet noget større. Mangler i inspiration, så brug nettet og lyt til hvad forbrugerne siger om Patagonia. Lær af det og brug det i jeres kommunikation.

Selvfed selvpromovering


1 kommentar:

Niels Blok sagde ...

Shyte.... Jeg er glad for det ikke var min reklame, men på den anden side jeg har været under din kniv. Bjergkæden lyt til Bjarke, han er klog!