onsdag den 9. september 2009

To mand frem i boksen - Kør!!!

Så kom weekenden hvor jeg igen fik et nummer på ryggen og kom i konkurrence.

I vinters havde jeg besluttet mig for at tage udfordringen op og deltage i Friluftsland MTB-O cuppen.

Nu blev det så til en amputeret deltagelse med en start i 5 og 6 afdeling.
Vi kørte til Sjælland sent fredag aften, indlogerede os hos Mariannes mor på Østerbro og fik nogle timers søvn.

Dag 1 - Lang distance - Tisvilde Hegn
Tidligt lørdag morgen stod vi op og satte os trætte ud i bilen for at køre nordpå til Tisvildeleje, hvor starten skulle gå kl. 10.
På turen derop stod det ned med regn i lårstykke stråler. Heldigvis er Tisvilde Hegn anlagt på flyvesand, og med en regn der blev til byger kunne jeg se frem til et overkommeligt løb med et minimum af mudder.
Jeg blev kaldt frem og stillede mig i startboksen. Fik kortet udleveret med et minut til start og gjorde mig klar til 27 kilometer i fugleflugt over 25 poster i plantagen.
Jeg lagde ud med at træffe sikre vejvalg. Men allerede på vej til post til post 2, som var et langstræk, måtte jeg sænke farten for at læse kortet og undgå dumme fejl.
De næste poster var ikke noget større problem.
På vej ud fra post 4 stopper jeg op i et kryds, er egentlig på vej videre, da jeg opdager en hvid substans der sprøjter ud fra mit fordæk.

Jeg kører Tubeless med latex til at lappe hullerne, skulle jeg punktere.
Hullet lukker ikke umiddelbart sig selv, så jeg tager en dyb indånding, lukker luft ud af dækket.

Det virker. Nu er trykket lavt nok til at latexen ikke sprøjter ud. I stedet lukker hullet sig selv og et par hurtige pump og jeg er videre på sporet. Klart hurtigere end at skulle skifte slange!

Ruten der er lagt er ikke super teknisk svær. Ind imellem skal jeg holde fokus på vejenes signatur. På et mtb-o kort er vejenes farbarhed angivet som hurtig langsom eller svær at køre.
Men hvor et svært singletrack vil kunne være en fordel, så er et svært vejstræk fyldt med nordsjællandsk flyvesand bestemt ikke en cocktail jeg efterspørger denne weekend. Sandet er tungt at træde, og når jeg tænker på en form som kun er ved at nærme sig noget acceptabelt, en rute på 27km i fugleflugt og endnu et løb dagen efter. Så skal sandet altså undgås så vidt muligt.

Den del af taktikken lykkedes til fulde, at jeg så alligevel kigger langt efter mål efter to timer på sporet er så en anden sag.
Egentlig synes jeg at jeg kommer godt igennem banen på godt og vel to en halv time.
Jeg laver en grov fejl på vej mod post 18, men ellers træffer jeg nogle sikre vejvalg og kører nok en tand for forsigtigt og har for mange stop for at tjekke kortet i forvisning om, at jeg er på rette vej.
SI-brikken testes en sidste gang inden det går løs!

Men det var en lærerig formiddag, så jeg kunne træt pakke sammen og køre tilbage til København for at hvile ud til næste dags mellemdistance i området omkring Holte og Søllerød.


Dag 2 - Mellem distance - Geelskov mm.
Op før fanden får sko på, pakke en rygsæk med udstyr og så med S-toget til Holte.
Allerede på vej til stævnepladsen kan jeg mærke at benene er godt trætte.
Jeg kan derfor glæde mig over en noget kortere bane på 12,7 km og med hele 30 poster.
Det vil sige en formiddag med mange vejvalg og en god gang orienteringstræning, selv om bentøjet ikke er til ret meget. Prøver virkelig at få lidt krudt i stængerne på starten af banen, men kan godt mærke at det ikke bliver den høje puls' løb.
En snitpuls på kun 143 taler sit tydelige sprog. Maks. kommer pulsen op på 176. Og med en målt makspuls på 192 er der et godt stykke op til at kunne yde mit maksimale.

Til gengæld får jeg kamp til stregen på det tekniske denne dag. Andreas Konring har lavet en super fed bane, selv om jeg undervejs bliver frustreret op til flere gange!!!
Det har været super cool efterfølgende at sidde og nørde både stræktider og vejvalg.

I mål er jeg desværre kun 55 sekunder efter Troels Bech Kristoffersen fra Allerød OK. Troels lå jeg også og kæmpede med om lørdagen, hvor jeg slog ham med næsten 20 minutter.
Så nævner jeg ikke noget om hvor langt op jeg havde til Erik Skovgaard Knudsen, EM-guldvinder på mellemdistancen i 2009. Lad os bare sige at det var lang tid i hans favør :-)

Det har været en weekend der har lært mig en hel del om hvad jeg kan og hvad jeg skal hjem og øve mig på til næste løb. I modsætning til under et Adventure Race, hvor MTB-O er en del af en række udfordringer over et døgn eller mere, så er tændingen helt anderledes og noget jeg lige skal vænne mig til.
Jeg tror også at jeg skal turde stole mere på mit kort-husk og bare køre direkte på posten. Laver jeg så et bom, må jeg rette op når skaden er sket.
Jeg skal i hvert fald en tur i Silkeborg Skovene og træne korthusk inden næste løb, som forhåbentlig bliver DM i næste måned.
...så er der også lidt at træne hen imod.

Ingen kommentarer: