søndag den 9. august 2009

Test: Schwalbe Durano Plus

Klæd din racer godt på til efterårets regn og skarpe sten på vejen!

Har du fulgt med i Touren i år, så har du også set alle de punkteringer som Saxo-drengene render ind i.

Min første tanke var: "I told you so!"
Tidligere kørte holdet nemlig på Vittoria dæk, lige som jeg gjorde. Punktering efter punktering efter punktering. Ikke mindst på regnvejrsraceren/vinterraceren.

Så nem skulle konklusionen dog ikke være. For med skiftet fra Cervelo til Specialized cykler, så skiftede holdet også producent af dæk.
Holdet kører nu på veloflex, men hvor mærket på mistænkelig vis er streget over med sort tusch eller på specialized prototyper?!?

Nå men tilbage til testen.
Det jeg vil frem til, på sådan en dag som i dag hvor regnen siler ned og jeg skal ud og træne i et par timer om lidt, det er at der er gode råd at hente for dig som ikke gider punkteringer.

På sommerraceren lever jeg med en punktering i ny og næ. Til gengæld er dækkende lette og super hurtige. Her har jeg kørt med lidt forskelligt, men i øjeblikket kører jeg på Vredestein Fortezza TriComp.

På min vinterracer, som dette indlæg jo egentlig handler om, blev jeg møg træt af at skulle af cyklen i regn, sne og slud for at skifte slange.
Så jeg gik ned til min lokale cykel-pusher for at købe nogle dækindlæg. Det skulle gerne kunne eliminere problemet.
Dækindlæg er dog noget hejs at stå og bakse med når slange, dæk og dækindlæg skal monteres. Og skulle du få en punktering alligevel er det ikke nemt at få på plads med våde og kolde fingre.
Men dækindlæg skulle der til - sådan måtte det nu engang være.

Eller...
Mikkel, min cykel-pusher, nægtede pure at sælge mig dækindlæg. Argumenterne var mange bl.a. de før nævnte ulemper.
I stedet gik jeg fra butikken med et sæt nye dæk. Schwalbe Stelvio Plus (et dæk som nu har skiftet navn til Schwalbe Durano Plus).
Dækket har indbygget indlæg og ruller dermed bedre end standard kombinationen af dæk og dækindlæg. Vægten er selvfølgelig højere end et traditionelt dæk.
Derfor bruger jeg det også kun på min racer til dårligt vejr. Men går du mere op i ikke at punktere end at dine dæk ruller super smooth og hurtigt, så kan dækket udemærket bruges som all round træningsdæk.

Jeg satte mit på cyklen sidste efterår, kørte med det hen over vinteren i snart sagt alt slags vejr. Desuden bruges det også tit på træninger hvor regnen siler ned og jeg ikke lige gider svine sommercyklen til.

Schwalbe Durano Plus er helt klart et fantastisk dæk til dage med sommerregn, vintertræning eller dig der bare ikke magter punkteringer på landevejen.

Fordele:
Mine er som sagt ikke punkteret endnu!
Ruller bedre end en kombi af dæk og dækindlæg
Er meget nemmere at arbejde med, end dækindlæg

Ulemper:
Tungere end et traditionelt racerdæk

Pris:
Vejl. udsalg: kr. 349,-
Du kan ofte finde 2 stk. til kr. 600,-

Du kan finde Schwalbe Durano Plus og andre lækkerier hos Chain Reaction Cycles
Ingen porto ved køb over ca. 850,- til Danmark. Det er da meget fair.

Ingen kommentarer: