tirsdag den 10. august 2010

Hvordan finder jeg min stelstørrelse?

I min lille "føljeton", hvor jeg her på bloggen hjælper min ven Miks ven Malte med at finde hans nye racercykel i prisklassen 12.000 til 14.000 kroner, er vi nu kommet til spørgsmålet om:

Hvordan finder jeg ud af hvilken cykelstørrelse jeg skal bruge?

Og svaret er slet ikke så lige til endda.
Eller rettere der er mange rigtige løsninger og få forkerte.

Det vil være meget forkert blindt at stole på cykelhandleren.
Jeg har et stel hængende i kælderen, af ren og skær nostalgi. Jeg kørte på det da jeg var teenager. Købt ved en cykelhandler her i Aarhus, str. 61. Jeg er 175 høj!!! Men jeg vidste jo ikke bedre den gang. Da jeg senere investerede min børneopsparing i en ny, er det ikke noget under at jeg dengang syntes den var lidt lille.
Men jeg blev i længden glad for en cykel der passede i str.

Men går du til en cykelhandler du stoler på eller har fået anbefalet, så er det den hurtige vej til den rigtige str.


Skal du ud og handle på nettet?
Så vil jeg give dig tre valgmuligheder, hvilken du vælger er op til dig, dit mod og din samvittighed Jeg skal ikke fortælle dig hvad der er rigtigt eller forkert?

1: Gå ned til den lokale cykelhandler og køb dig en opmåling, hvis han vil sælge en sådan. Eller gå til et bikefit eller bikecorrection. Den sidste løsning er sikkert dyrest men skal du ud og handle cykel for x antal tusinde så???

2: Tag ned til den lokale og prøv en cykel der minder om, eller måske lige nøjagtigt er den samme som du påtænker at købe på nettet. Smil, lad dine dollar, euro og svenske kroner hænge synligt ud af lommen.
Sig tak for fremvisningen og lusk hjem til din computer og log på nettet...

3: Gå på nettet og benyt nogle af de gratis tjenester der kan måle din anbefalede str.
Bikebusters er simpel: Stelguide
Competitive cyclist har en super detaljeret, som jeg selv har brugt til at justere lidt på frempinde og sadler på min og venners cykler. Du skal nok have en til at hjælpe dig med at måle op. Avanceret stelguide

Da jeg kun har Maltes højde 184cm og skridtlængde 88cm, så har jeg benyttet den simple stelguide og min sunde fornuft.
Så jeg vil som udgangspunkt sige at Malte skal ud og kigge på en cykel i str. 58, traditionel geometri.

Men hov. Flere af de cykler jeg linker til har jo Slope geometri.
Slope-hva-for-en-fisk?
Læs her hvad forskellen er på Slope og traditionel geometri er.

Ingen kommentarer: