torsdag den 7. maj 2009

Meniskskade: Før lægebesøg

Forhistorien er ganske banal.

Et vrid i knæet, hvor foden stod fast i græsset mens overbenet drejede.
En bevægelse som jeg sikker foretager bevidst og ubevidst utroligt mange gange i løbet af en løbetur og helt bestemt ofte i et orienteringsløb.

Der lød/føltes et mindre smæld inde i knæet. Ligesom når knæet siger knæk. Bare højere. Umiddelbart gjorde det ikke ondt. Men i løbet af kort tid kunne jeg mærke lidt spænding og smerter.
Det var knæet der begyndte at hæve. I løbet af det første døgn hævede knæet således at jeg nu fik store smerter ved vrid, belatsning eller buk i knæet.

Jeg kunne kun have knæet i en let bøjet stilling, Alt andet fremkaldte smerter.
Da uheldet skete på ferie i USA gik jeg ikke til læge. Men kæreste, der er fysioterapeut og har taget specialkurser i knæ, kiggede på det og var allerede her sikker på at det drejede sig om menisken. Hvor slemt var ikke til at sige, men på trods af smerterne så udførte jeg følgene øvelse flere gange om dagen. Så vidt jeg har forstået, så er det for at forebygge at knæet ikke skal udvikle en tilstand hvor det ikke kan bøjes og strækkes helt på længere sigt.

For ikke at belaste knæet alt for voldsomt, så købte vi en knæskine i en mataslignede forretning. Hermed undgik jeg alt for ofte at udsætte knæet for de vrid som gjorde mega nas!
Det var ikke videre behageligt at trakse rund med sådan en klods om benet. Men jeg tror at den var med til ikke at genere knæet i alt for stor grad.
Når nu jeg ikke mente at hele dagen skulle gå med at sidde i USA med benet oppe, så var dette en løsning der kunne bruges på kort sigt.

Humpende, men med bedring i sigte, fortsatte ferien og til sidst var hævelsen væk og knæet kun irriteret hvis jeg gik længere ture, gik i hug eller bar tunge ting på ryggen.
Sport kunne jeg selvsagt ikke dyrke...

Tag: menisk09

Ingen kommentarer: