torsdag den 11. februar 2010

Grejtest: Uld Buff

Mange kender allerede en traditionel Buff.
Et rør af microfiberstof, der kan bruges som beanie, pandebånd, halsvarmer og flere andre opfindsomme muligheder.

Jeg anmeldte produktet her på bloggen for et par år siden.
Og jeg er mildest talt begejstret for produktet, så da Buff denne vinter sendte en Uld Buff på markedet måtte jeg selvfølgelig også eje sådan en sag.

Stor var overraskelsen, da det gik op for mig at Uldbuffen var meget længere.
En traditionel Buff passer perfekt som beanie på mit kranium når den foldes en enkelt gang. Se sådan kunne det ikke helt gøres med min nye uld Buff. Det resultere blot i at jeg kan trække den godt ned over øjne og næse som et stort uldent kondom. Hverken fikst eller brugbart.

Nå men det første spørgsmål jeg stiller mig selv er, hvorfor har Buff dog valgt at ændre på størrelsen?

Så jeg gik strakt i gang med at teste denne Uld Buff i alle tænkelige muligheder.
Det er klart at en Uld Buff er til dage med koldere vejr end den traditionelle buff. Så i de forskellige måder jeg kunne bruge Buff'en, var det også et spørgsmål om hvornår der var et praktisk formål med at iføre sig en Uld Buff.

Til mine løbeture er en traditionel Buff mere end rigeligt, selv i minus mange grader. Altså ingen Uld Buff her.

På hårde træningsture på cyklen, der har jeg ikke de store behov for noget varmere under hjelmen end en almindelig Buff. Men som ekstra beskyttelse om halsen kan din Uld Buff gøre stor glæde. Ikke mindst på landevejen, hvor jeg får noget mere vind end i skoven.
Uld Buff kan også godt bruges under din cykelhjelm, men det er altså ikke helt optimalt. Den længere Buff gør, at du kommer til folde den nogle ekstra gange omkring ørerne. Det er selvfølgelig varmt, men levner mindre plads til at hjelmen kommer til at sidde godt.
For mg går det an på hverdagscyklen, men jeg bruger det ikke under træning. Hjelmen skubber nemt de mange lag ned i øjnene og det fungerer bare ikke godt når du sidder foroverbøjet på raceren.
En mulighed, som jeg ikke selv benytter, er at flette den omkring hals og hvoved som en elefanthue. Det fungerer udemærket, men min tynde neoprenudgave fungerer blot bedre.

En Buff på hovedet og den ekstra gas på maven.
En velafprøvet pausesotiuation på vandreture i koldt vejr.

Den store glæde ved min Uld Buff kommer, når jeg bruger den i hverdagen og på vandreture.
Modsat en varm hue, så kan du stadig åbne op i toppen og lette trykket, hvis det bliver for varmt, samtidig med at du holder varmen omkring ørerne.
En Uld Buff er behagelig for huden og super nem lige at have med i lommen eller øverst i rygsækken.

En Uld Buff er ikke helt så alsidig som en traditionel Buff. Alligevel er den allerede blevet et fast inventar hos mig i den fortsatte vinterkulde.

Uld Buff - Go eller No Go?
Go:
Uundværlig og alsidig til vandretur og hverdag
Fylder minimalt varmer godt
Kan fungere som hue, pandebånd, halsvarmer eller elefanthue

No Go:
For varm til løb
Fylder meget under en cykelhjelm

Prisen ligger på ca. kr. 200,- og kan fåes i de fleste friluftsbutikker.

Ingen kommentarer: