Så kommer anden del af dette efterårs gennemgang af pandelamper til løb, mtb og adventure race.
Lygterne jeg her beskriver er alle lækre og klar til at gøre arbejdet for dig.
Men gør dig selv en tjeneste og sørg for at få overblik over hvad du skal bruge lygten til. Så er der størst chance for at du vælger den rette lygte til netop dit behov.
Der er selvfølgelig andre lygter på markedet end de her beskrevne. Jeg vil til sidst i dette indlæg komme med nogle hurtige korte bemærkninger omkring nogle modeller på markedet, som jeg har en mening om uden dog at have testet dem.
Light & Motion SECA 700
Mums. Her er min favorit. Hvis du har fulgt med på bloggen sidste år, så vil du vide at jeg brugte laaaang tid på at finde den rette lampe til mit behov. Orienteringsløb, Adventurerace, nightride på mtb og 24-timers solo på mtb.
Pandelampen er nem at montere på hjelm eller i headstrap, vejer ikke alverden (batteriet vejer dog lidt, da jeg har valgt Ultra-moddellen med lang brændtid).
Kan indstilles til at give hele 700 lumen, det halve eller en fjerdedel.
Det giver alle gode muligheder for at tilpasse lys og brændtid til forholdene samt hvor længe jeg skal være i gang.
Lyset spreder sig en anelse mere end på eks. Lupine Tesla. Noget jeg har glæde af når posterne skal findes på mtb-o eller orienteringsløb.
Pris ca. kr. 4.400,-
Chain Reaction Cycles i England sælger et bredt udvalg af Light & Motion pandelamper. Jeg købte min derovre og sparede ca. 1000,-. Tjek deres udvalg ud her.
Silva 478
Silva 478 var mit første møde med en seriøs pandelampe. Pandelampen giver en godt gulligt skær på 300 lumen. Det er alt rigeligt til at kunne løbe orienteringsløb, køre mountainbike eller skræmme små spejdere på natløb. Og lygten har været brugt til det hele kan jeg love dig for.
Da lygten bruger den ældre halogenpæreteknologi, kommer du til at slæbe på et forholdsvist tungt batteri uden at få rigtig lang brændtid. Lampen har to pærer på 20w og ca. 2,5 times brændtid samt 10w og ca. fem timers lys.
På et punkt adskiller lampen sig fra alt andet jeg har prøvet. Hovedspændet er gange enkelt i særklasse.
Pris ca. kr. 2.200,-
Lupine Tesla 4 / X pro
En lille fiks LED lampe til at montere på din cykelhjelm. Desuden kan den, ligesom Light & Motion modellerne monteres på et hovedspænde. Påspændningen er nem at have med at gøre. Også med våde og kolde fingre.
Tesla har tre indstillinger. 12 Watt – 3 timers brændtid. 4 Watt – 9 timers lys. 1,5 Watt – 24 timers lys.
Lysstyrken er meget lig Light & Motion Seca 700. Seca Ultra har et tungere batteri, der kan køre længere på maxlys.
Om Lupine Tesla 4 skal være din nye pandelampe afhænger af dit behov. Hvor lang tid skal lygten kunne brænde, hvor meget lys har du som minimum behov for.
24 timer er lang tid på mindste blus. Men 1,5 Watt, eller omregnet til ca. 87 lumen, så er det ikke meget lys Tesla 4 tilbyder på laveste blus. Men på landevejen under et Adventure Race vil det være alt rigeligt.
Pris ca. kr. 3.500,-
Du kan bl.a. købe lygten her hos Racegear.dk. En Dansk webshop med lækkert udstyr til løb, mtb og adventure race.
Mila Nova
Denne model skal med af den simple grund at den bare er alt alt for vild at opleve.
I selskab med en Mila Nova kan alt andet godt pakke sammen. I hvert fald af hvad jeg har oplevet.
Mila skriver selv at lampen giver 2000 Lumen. 2000!!! Det er for vildt. Simpelthen.
Lygten kan sættes til fuldt blus eller halvt. Brændtiden er 2½ time eller 5 timer.
Det er nok til et orienteringsløb eller til et night ride på mountainbiken.
For at kunne bruge den på hjelmen skal du dog have fat i en særlig holder.
Det skal også tilføjes, at batteriet er i den tunge ende og vejer over 600gram.
Jeg kunne godt savne muligheden for at kunne skrue mere ned for blusset, og dermed kunne bruge lampen til adventure race. Men alt andet lige, så får du her virkelig meget lys for pengene. Men lampen hører altså ikke til i den billige ende.
Pris ca. kr. 4.200,-
---
Et miks af lygter som jeg kun kan udtale mig om ud fra de tekniske specifikationer som producenterne giver. Nogle virker interessante andre skal du nok gå udenom.
Ay-Up:
Nogle særdeles interessante lygter/lygtesæt. Fylder og vejer minimal. Har fornuftig lysstyrke. Fungerer med lys på både hjelm og styret på din cykel.
Har tidligere kunnet handles i England. I øjeblikket findes kun en løsning via Australien, hvilket betyder store omkostniger til told og moms :-(
Petzl Ultra Belt:
Petzl laver mange gode lamper, men denne model er efter min bedste overbevisning for dyr i forhold til hvad den tilbyder af lys og fleksibilitet.
Silva Alpha 6:
En lampe der lyder rimelig interessant. Silva har før lavet geniale løsninger til montering af pandelampen på hjelm og hoved. Det lyder til at man slev kan definere sin lysstyrke.
Men kender desværre ingen der har denne lampe, så har ikke testet den endnu.
Light & Motion Stella 200:
En lettere og mindre udgave af Seca 700. Stadig med fornuftigt lys fra sine 200 lumen og med en pris som er mere spiselig. Mangler dog at se den i brug.
Update 271209: læs også dette indlæg
Vandretur omkring Aasivissuit, Kangerlussuaq, Grønland
-
Kom med på min 17 dags solo vandretur, rundt i den smukke og storslået
Grønlandsk natur nord for Kangerlussuaq. Jeg besøgte bl.a. Indlandsisen,
det histori...
19 timer siden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar