mandag den 9. marts 2009

Fra motionist til elite

Vi kender det alle sammen. De gode råd om dette og hint.

Men hvilke skal vi vælge og hvilke bør vi vrage ved førstkommende lejlighed?

I sidste uge blev jeg en smule klogere og håber dermed igen at have taget endnu et skridt på himmelstigen mellem motionisten og eliten.
Claus Bloch på vej mod VM bronze på hjemmebane i Aarhus i 2006

På en træningsdag for lang lang tid siden løb orienteringsløberen Claus Bloch og delte ud af gode råd. Og når en mand med en VM-medalje taler, så lytter man naturligvis efter. Eller det burde jeg nok have gjort.

Claus' gode råd lød: "Hvis du fornemmer at du er ved at blive syg, så tag en hård løbetur på tre timer. Derefter er du sikker på at blive syg - og så er det overstået."

Og hvis du nu tvivler på dette råd, så er historien fra dette års Tour of California værd at bemærke. Her ligger en små-syg Fabian Cancellara i teambussen. Rejser sig op 45 minutter før starten på prologen. Sætter sig til rette på hometraineren. Her giver han den så meget gas at friktionen mellem maskine og baghjul afgiver røg og lugter af brændt gummi.
En tidligere og en nuværende Terminator

Dernæst sætter manden sig til rette på sin cykel og brænder en fantomtid af. Med sygdom i kroppen vinder fænomenet fra Svejts prologen, ifører sig den gule førertrøjer og lægger sig syg!

Ak ja, jeg havde masser af erfaring fra eliten at trække på.
I stedet forsøgte jeg at passe på mig selv i den forgangne uge. Men uden held. Sygdommen fik sit tag i mig og først søndag rejste jeg mig fra dødslejet og løb en dejlig lang tur i skoven.

Så var det held i uheld at netop min sygdomsuge ramlede sammen med min restitutionsuge. At mærke på benene på gårdsdagens løbetur har det ikke kostet det store.
Alligevel lover jeg mig selv at lytte til de store stjerner på sportshimlen næste gang.
Se deri ligger en del af forskellen mellem motionist og elite.

Ingen kommentarer: