torsdag den 15. januar 2009

Seca 700 Ultra

Det er navnet på denpandelampe fra Light & Motion, som jeg nu har haft fornøjelsen af at benytte siden midt i november.
Batteriet vejer 540g, mindre end mit Silva
Lampen i sig selv vejer og fylder ikke meget.


Der gik ikke mange dage fra at jeg havde skrevet en anmeldelse herinde på bloggen af min gamle Silva 478 før end jeg begyndte at interessere mig for hvad der rørte sig på markedet.

Selv om jeg har været meget tilfreds med min Silva, så havde den også nogle begrænsninger. Først og fremmest en begrænset brændtid.

Så jeg satte en række kriterier for min kommende lampe. Ja jeg havde vist på det tidspunkt besluttede mig for at købe en ny. Så ikke flere hvis og hvis'er. Det handlede bare om hvilken og hvornår.

- Lampen skulle kunne lyse kraftigere end den jeg havde
- De skulle kunne brænde længere, som minimum 10 timer
- Den skulle kunne bruges både på cykelhjelm og direkte på hovedet. Altså både til mtb og til løb
- Den skulle være hurtig at montere på hovedet eller på cykelhjelmen
- Risikoen for at ødelægge den ved et styrt eller ved at løbe ind i en gren mm skulle være minimal

Jeg var rundt om mange modeller. Nogle af de mærker jeg tjekkede var: ay up, Silva, Petzl, selvbyg eller den gamle light & motion Arc.

Men valget faldt altså på Light & Motion 'Seca 700 ultra'.
Lampen kører på led teknologi og giver et output på 700 lumen på max. På max kan min model 'ultra' køre 5 timer. Den findes også som 'race' med et letter og mindre batteri. Dermed også kortere batteritid.
En gummirem sørger for nem påspænding.
Kan også monteres på styret og batteriet på stellet med en medfølgende velcrostrap

Lampen spændes nemt fast omkring den medfølgende DIMS
Ud over max indstillingen kører den med en indstilling der giver 350 lumen i ti timer eller med 175 lumen i hele 20 timer.
Lampen aktiveres enten i en tilstand hvor du kan bevæge dig gennem alle tre indstillinger samt blink ved et tryk på lampens ene knap.
Eller også er der en indstilling som jeg allerede har døbt Adventure Race mode. Her skifter den mellem fuld power eller 175 lumen.
Det er lige hvad jeg efterspørger. Fuld knald på under singletrack på mountainbike eller når posterne ligger godt gemt i terrænet.
Og så spare mode når der skal køres nogle kilometer på landevejen eller blot løbes langs vandet på stranden.

På min gamle lampe kørte jeg rundt med en ekstra lille lampe under silvaen for at kunne skifte lysstyrke og spare på batteriet. Det er fedt at slippe for det.

Lyset er et klart lys med et blåligt skær. Det tog mig lige nogle træningspas at vænne mig til det lys efter at have været vænnet til det gullige skær fra Silva'en.

Pakkeløsningen?
Så var sagen klar, så skulle den bare bestilles.
Eller det vil sige næsten da. Tjekkede priserne rundt omkring og fandt frem til at en vejledende udsalgspris hos den skandinaviske importør lå omkring 5000,- spir. 5000 Spir! tak for kaffe. Så kunne jeg godt leve med Silvaen.
Desuden var der på daværende tidspunkt ingen dansk forhandler af lampen.
Jeg fandt derfor lampen i England og min multisport headstrap i USA.
En lettere besværlig handlen og uden samme sikkerhed som den danske købelov giver dig som kunde.

Men frem kom lampen. Og en god uge senere også min headstrap.
Multisport strap US Import

Men nogen pakkeløsning var det som sagt ikke.

Update februar 2009:
I mellemtiden har den danske internetbutik for udstyr til bl.a. Adventure Race - racegear.dk - taget lampen ind til en fornuftig pris på 4.399,- og det for både lampe, stort batteri og multisport headstrap.


Alt i alt fik jeg altså, hvad jeg synes er det fedeste der er på markedet i øjeblikket til både AR, mtb og orienteringsløb.
Skal du kun bruge lampen til løb eller til mtb findes der helt klart andre alternativer. Men en alt i een lampe, så blev det altså Seca 700 der løb med sejren.

Nogen ulemper?
Ja, selvfølgelig. Det er en lampe til i alt 3100,- hvad kan man forvente??? ;-)

Den lille dims som lampen monteres på og som derefter monteres på hjelm eller multisport headstrappen, den har jeg endnu ikke kunnet opstøve en ekstra af. Det ville ellers spare mig for ca. 20 sekunder når der skal skiftes mellem de to. Og sikkert noget mere når jeg står kold og våd til et løb.
DIMS'en med påmonteret antislip materiale

DIMS'en sat fast med velcro på min hjelm

Desuden viste det sig, at lampen ikke kunne spændes ordentlig fast på denne DIMS. Det betød, specielt på mtb, at lampen gav efter og drejede lyskeglen ned ad. hmm
Gode råd var dyre, men med et lille stykke antislip (det som bruges på bl.a. skibe for at forhinde potteplanter i at gynge på gulvet). Vupti så havde jeg en lygte som blev hvor den skulle.

Så nu er jeg kun glad og tilfreds med mit indkøb.

Ingen kommentarer: