onsdag den 8. september 2010

Presenting Mr. Mikkel 'singletrack.dk' Nørgaard

Det her internet er nogen gange en skøn ting.

Seneste glade eksempel er en uopfordret mail jeg fik. Ikke en af de der på gebrokkent engelsk som lover guld og grønne skove, hvis bare du sender din X.O bagskifter, carbonstel og præmiepenge til Namibia.

Nej jeg fik en mail her den anden dag. Poul Krebs ville have skrevet om hvordan den var uden rude og med håndskrift.

For mig var det en ny internet bekendt, som jeg ikke kendte endnu.
Vi skrev lidt frem og tilbage.

Mikkel, som min nye mailkammerat hedder, kører et dansk MTB site og jeg skriver en hel del om bl.a. MTB-grej, så det var nu meget hyggeligt.


Mikkels site, synes jeg selv, udmærker sig ved at han skriver nyt når dansken kører world cup, giver info om nye fede spor i landet for de tohjulede og så har han et fint forum på siden.

Jeg har stillet Mikkel et par spørgsmål, og det er der kommet dette lille interview ud af, hvor Mikkel selv fortæller mere om sitet: singletrack.dk, som du selvfølgelig også lige skal lægge vejen forbi.


Hej Mikkel, kan du ikke præsentere dig selv for læserne på bloggen?

Jamen det vil jeg da. Og tak fordi du vil ligge lidt spalte plads til Bjarke. Mit fulde navn er Mikkel Brinch Nørgaard og jeg er 34år gammel, jeg bor på Nørrebro i andelslejlighed med min kæreste Joan og en dejlig nyfødt dreng på kun 2 uger. Jeg er oprindelig fra Kolding, uddannet maskinarbejder, men har siden hen været vidt omkring jobmæssig. Har kørt MTB siden 1993, så en del støv i lungerne er det da blevet til ;o)

Jeg startede op for www.mtbtracks.dk for en del år siden, målet var at indsamle og kortlægge alle MTB spor og områder i DK. Da jeg startede på projektet vidste jeg kun meget meget lidt om opsætning af hjemmesider og det har da også taget mange hovedbrud og dage/weekender foran PC'en. Men støt og rolig blev jeg mere og mere erfaren i metien.


Singletrack.dk - Hvor kommer ideen til siden fra?

Jeg havde længe tænkt på at MTB Danmark manglede en form for fælles samlingsted på nettet. Der var og er fortsat en del velbesøgte klubhjemmesider som fungerer fint til det formål de er sat op til. I første omgang var planen at udbygge mtbtracks.dk til det singletrack.dk er i dag. Men det skulle jo gå anderledes. Da domænet singletrack.dk blev ledigt tænkte jeg at dette var et fedt domæne til formålet.

Intereressen for sitet har været overvældende føler jeg selv, på blot 9 mdr. har sitet fået i omegnen af 900 registrerede bruger og besøgs antallet er i den grad positivt, i august måned overskred vi faktist den trafik mængde vi betaler for på vores server. Tak skal i have for jeres support alle singletrackers!


Du kalder siden for brugernes eget community. Vil i udkonkurrere facebook?

He he, planen er ikke at udkonkurrere nogle som helst men blot skabe et fælles tilbud for danske MTB'er. Det helt store mål for siden er at få lavet en side, som alle MTB'ere kan have gavn af, lige meget hvilken information de søger. Jeg ønsker at samle alt relevant information, dvs. spor, forum, klubber, private blogs, løb, events, links, produkttest, løbs resultater, fotos og alt hvad man nu søger. Det er et kæmpe arbejde og jeg bliver nok aldrig færdig ;o) Det jeg mener med brugernes eget Community ligger rent faktisk i alle disse funktioner, et community/fælleskab er bedst når folk yder noget til det. Hvis Søren opretter en event eller kommer med et forslag til et nyt spor ja så kan Matias have glæde af det og omvendt.


Jeg kan se at i skriver om mtb spor i hele landet. Hvor kommer den infomation fra? Cykler i selv land og rige rundt og tester spor i Roskilde og Silkeborg?

På det sidste har nogle stykker fra redaktionen på singletrack.dk skrevet artikler fra forskellig spor de har besøgt rundt omkring i landet. Mht. til oversigtskortet over MTB spor og områder - www.singletrack.dk/mtb-sager/mtb-spor-i-danmark - så er ca. 85% af dem der tidligere lå på mtbtracks.dk En del af informationerne, billederne og GPS spor har jeg selv stået for at indsamle i årernes løb, men samtidigt skal jeg huske at takke de rigtig rigtig mange frivillige, der ligeledes har ydet en stor hjælp med at kortlægge DK for MTB spor. Der er stor forskel i beskrivelserne på kortet, nogle er ganske enkelt blot en GPS fil fra sporet med et tilhørende link til Skov Og Naturstyrelsens hjemmeside hvor man kan finde en officiel folder, hvis det er et officiel spor. Andre beskrivelser har hele rouladen, GPS spor, fine billeder, lang beskrivelse og bruger ratings.

Tak fordi du tog dig tid til at svare lidt på spørgsmål. Jeg håber nogle af bloggens brugere smutter en tur forbi din fine side. Specielt reportager fra løb og nyheder om tiltag på de mange singletrack rundtt om i landet synes jeg er rigtig godt præsenteret.

Ingen kommentarer: